poniedziałek, 1 sierpnia 2016

Kotlety z kaszy jaglanej i ciecierzycy

Natchniona erVegan chciałam zrobić kolejne danie bezmięsne. Wyszło przepyszne!!





PRZEPIS:

Składniki
1 puszka ciecierzycy lub 1 szklanka na sucho namoczona przez noc i ugotowana
0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej
1 cebula
3 suszone pomidory z oleju
sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano

1. Kaszę gotujemy i studzimy. Cebulkę kroimy drobno i dusimy na patelni.
2. Ciecierzycę rozgniatatmy widelcem i dodajemy cebulkę i posiekane pomidorki. Dokładnie mieszamy.
3. Do ciecierzycy dodajemy kaszę i przyprawy. Mieszamy i formujemy kotleciki.
4. Smarzymy na patelni. Najlepiej beztłuszczowej.

..i GOTOWE !! 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz